И словом, и делом! Главная Написать письмо Киевская городская ассоциация патентных поверенных Украины Добавить в избранное
patent.kiev.ua
Общественная
организация
Патентных
поверенных
Украины
интернет-форум Патентных поверенных  Украины
->
Программа Киевской городской ассоциации патентных поверенных
Материалы членов Киевской городской ассоциации патентных поверенных
Мероприятия Киевской городской ассоциации патентных поверенных Украины
Телефонно-адресный справочникпатентных поверенных
История института  патентных поверенных Украины
Статьи по различным объектам интеллектуальной собственности
Законы по различным объектам интеллектуальной собственности
О Киевской городской ассоциации патентных поверенных Украины
Контактная информация Киевской городской ассоциации патентных поверенных Украины





Відбулося засідання "круглого" столу "Охорона прав інтелектуальної власності на аудіовізуальні твори в Україні".
Правова охорона аудіовізуальних творів 03.12.2008

У Держдепартаменті інтелектуальної власності відбулося засідання "круглого" столу: "Охорона прав інтелектуальної власності на аудіовізуальні твори в Україні".

У засіданні взяли участь представники Міністерства культури і туризму України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Незалежної асоціації телерадіомовників, Асоціації продюсерів України, Асоціації "Сприяння розвитку кінематографа в Україні", Державного підприємства "Національна кіностудія художніх фільмів імені О. Довженка", організацій колективного управління, громадських об’єднань та юридичних фірм.

У рамках проведення "круглого" столу обговорювалися питання щодо законодавчого регулювання правової охорони аудіовізуальних творів в Україні, а також у Російській Федерації, США та Франції.

Учасники "круглого" столу зосередили увагу на питаннях практики укладання договорів та виплати винагороди за створення і використання кіно-, відеопродукції.


Присутні наголосили на необхідності наступних дій, а саме:

* внесення деяких змін до діючого законодавства України, яке регулює аудіовізуальну сферу;
* введення практики розроблення громадськими організаціями типових договорів, що укладаються суб’єктами авторського права і суміжних прав з продюсерами, виробниками аудіовізуальних творів, користувачами;
* підвищення рівня підтримки національного кіновиробництва з боку держави;
* співпраця органів державної влади та громадськості з метою створення ефективної та впорядкованої системи взаємовідносин у процесі створення і використання аудіовізуальних творів.

Увагу учасників було зосереджено на тому факті, що аудіовізуальна сфера є дуже складною з точки зору правого регулювання та практичного застосування відповідних норма законодавства. Це ускладнюється наявністю на ринку України аудіовізуальної продукції виробництва різних країн, що представляє різні правові системи, та відсутністю єдиного механізму співробітництва широкого колу осіб, пов’язаних з аудіовізуальною сферою.

Актуальність розглянутих у рамках "круглого" столу питань зазначає й Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ), яка щорічно у рамках засідань Генеральної Асамблеї, сесій Постійного комітету ВОІВ з авторського права і суміжних прав приділяє увагу правовій охороні аудіовізуальних творів, особливо аудіовізуальних виконань.

У майбутньому Держдепартамент планує проведення низки заходів з питань правової охорони та захисту аудіовізуальних творів, що створені або використовуються на території України.
Адрес ассоциации:
04116, Украина, г.Киев,
ул. Митрофана Довнар-Запольского, дом 4,
подъезд 1, кв. 2
073 159 98 99
Фейсбук
Skype
Viber
WhatsApp
Главная    патентные повереннные киев Новостиновости торговые марки, патенты и авторское право Мероприятиямероприятия патентные поверенные Типовые Документыдокументы Статьистатьи интеллектуальная собственность Законызаконы торговые марки, патенты и авторское право Ассоциацияассоциация патентных поверенных Sitemap
Киевская городская ассоциация патентных поверенных Украины © 2006-2020 Патентный поверенный Кондратюк И. В.
Спонсорская регистрация торговой марки PATENT
Агентство УКРАИНСКИЕ ТОРГОВЫЕ МАРКИ - http://tm.ua